Curs de ràdio

Les emissores de ràdio necessiten presentadors carismàtics, DJs amb talent i productors d'audio. Des d'emetre en directe fins a crear contingut, el curs de ràdio de BCN Radio Hub inclou una visió de com fer-ho tot.

Tots els cursos inclouen les següents sessions:

1) Evolució de la ràdio fins avui ¿Com va començar tot? Retransmetent des de Luxemburg y després  des de el Mar Negre, què se n’ha fet de l’AM? Per què s’ha convertit l’FM en la tecnología dominant? Per què va funcionar el D.A.B.al Regne Unit però no a l’Europa continental? Per què va fallar el DRM? Quin és el futur de la ràdio a Espanya?
2) Estratègia i formats de ràdio Cada emissora té una estratègia, però, quina demanda està satisfent? Com pots identificar allò que el públic vol i saber si t’escolta? Segueix la ràdio sent rellevant per la publicitat, qui és la competència? El públic vol conversa o música? Com afecta això l’estratègia de cara al contingut?
3) Música o conversa? Tot depèn del públic Quin és el públic objectiu? Quin és el seu sexe, edat, preferència musical i interessos socials? Quan t’escolten i com et pots relacionar amb ells? Com pots adaptar el teu estil de contingut i entrega?
4) Treballar amb la mescladora i tècnica microfònica Aprén el més básic sobre mescladores, tècnica microfònica, gestió musical i software de grabació i producció. Aprén a configurar software de streaming tant per audio com per a vídeo i a solucionar problemes sota pressió.

5) Com preparar el teu programa i escriure el link radiofònic perfecte Tot DJ ha d’entretenir o provocar algun pensament en l’espectador. Com poden els teus enllaços posar un somriure a la cara dels teus espectadors mentre comuniques el missatge desitjat? No tots els presentadors necessiten hores de preparació, però tenir contingut llest marca la diferencia entre els presentadors bons i els excepcionals. T’ensenyarem com preparar l’esquelet del teu programa i seleccionar el contingut de la forma més eficient.
6) Presentar a la ràdio amb confiança i tècniques d’entrevista Quan dominis tots els aspectes bàsics anteriors, és hora de polir mals hàbits. Tots desenvolupem hàbits molestos a l’espectador, com fer servir massa les mateixes paraules o repetir temes. Parlar massa o massa poc. Deixa’ns escoltar-te i donar-te feedback sobre els teus errors. L’entrevista és un art: treure el millor del teu convidat, donar-los-hi espai per a que s’expressin sense fer que la teva entrevista perdi audiència. Preguntes obertes amistoses i preguntes dures y tancades, t’equipem per a que puguis fer les preguntes adequades al moment adequat.

7) Què fer després del teu programa: técnic A moltes emissores, més gent escolta les repeticions que el programa en directe. Aconseguir una bona distribució és realment útil. Examinarem totes las opcions per a programes musicals y de conversa. Com adherir un reproductor a la teva web, crear una aplicació per a smart phone i reproduir a una página de Facebook, un canal de YouTube o una aplicació per a smart phone.
8) Marketing per a ràdio Marketing pre-show, en directe i després del programa. Plataformes diferents serveixen propòsits diferents. L’importància del branding y construir una comunitat. És hora de ser conegut.